Cel mai puternic SL din toate timpurile: Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series
11.07.2008
        
Distribuie acest articol!   

O creatie de senzatie, iesita parca direct de pe circuitele de viteza: noul Mercedes-Benz SL 65 AMG, din “colectia” Black Series, este cel mai performant SL din toate timpurile. Un coupe de mare performanta, cu rude apropiate in motorsport si cu pedigree AMG, preparat sa dezvolte nu mai putin de 670 CP si un cuplu de 1.000 Nm!

La fel ca recentele sale predecesoare SLK 55 AMG Black Series si CLK 63 AMG Black Series, masina a fost dezvoltata la AMG Performance Studio si continua seria de succes Black, si de aceasta data “exprimarea artistica” regasindu-se in principal la propulsor: un V12 biturbo de 6.0 litri. Rezultatul: ajunge, de pe loc, la 100 km/ora in doar 3,9 secunde, iar la 200 km/ora in 11,0 secunde, cu o viteza de top de 320 km/ora, limitata electronic.

Tehnologia avansata se regaseste peste tot, de la elementele usoare ale caroseriei, pana la transimisa AMG SPEEDSHIFT PLUS, discurile de frana din materiale compozite sau suspensia disponibila in diferite setari.

Dezvoltarea acestui supercar a debutat in 2006 si, de atunci, a trecut prin diferite faze de testare, incepand cu tunelul auerodinamic, continuand cu tururile de pista pe circuitele Nurburgring si Nardo si incheind cu examenele dure de functionare in conditii extreme de frig sau arsita. Noul si fenomenalul SL 65 AMG Black Series va fi livrat primilor clienti in noiembrie 2008.

Distribuie acest articol!