Patru VIP-uri, piloti pentru o zi
28.07.2008
        
Distribuie acest articol!   

Mihaela Radulescu, Andreea Patrascu, Dani Otil si Cabral au fost piloti Citroen pentru o zi. Cei patru au urcat la volanul masinii Citroen C2 R2 pilotata de Alex Filip in Campionatul National de Raliuri (CNR) si, pentru o zi, au vazut cum este sa fii pilot de raliuri.

Drumul de la un simplu sofer la cel de pilot de raliuri este lung. Mihaela Radulescu, Andreea Patrascu, Dani Otil si Cabral au sarit peste toate etapele pregatitoare si au urcat direct la volanul unui Citroen C2 R2. De fapt, nu direct la volan. Mai intai au stat in dreapta lui Alex Filip, pilot Citroen in CNR, pentru cateva tururi de incalzire. Si pentru ca senzatiile sa fie cat mai aproape de ceea ce se intampla intr-un raliu, cei patru au condus masina pe celebra super speciala din Raliul Sibiului, singura din Romania pe care se pot intrece doua masini in paralel.

Mihaela Radulescu a fost prima care a urcat in Citroen C2 R2. Dupa cateva tururi de recunoastere pe super speciala din Raliul Sibiului, Mihaela Radulescu a urcat la volan, iar placerea ei cea mai mare a fost sa sara peste pod. „A fost o experienta despre care cei de pe margine cred ca exageram, pentru ca si eu am crezut la randul meu ca asemenea senzatii se umfla in povestile pilotilor. M-am convins la Sibiu, cu un pilot foarte talentat care m-a invatat cum sa conduc pe macadam, ca e greu, e grozav si e de neuitat o asemenea experienta. M-am urcat in masina de concurs crezand ca pilotatul e floare la ureche si dupa 10 tururi m-am dat jos intelegand ca e al naibii de greu. De-aceea baietii au fost mai buni, recunosc! Chiar cu admiratie, pe langa invidie”, a spus Mihaela Radulescu.

Urmatorul in cockpit a fost Dani Otil. Prezentatorul matinalului de la Antena 1 are experienta in competitii, mai ales in cele pe doua roti, dar niciodata nu a condus o masina de curse. " Mi s-a facut pielea de gasca inca de cand am aflat ca voi conduce o masina pe care pana nu demult o vazusem doar la televizor. La volan am simtit un cumul de senzatii, era ca si cum alergam gol pusca prin Gara de Nord la ora de varf si nimeni nu ma oprea, ba mai mult, toti ma ovationau", a spus si Dani, dupa ce a coborat din masina.

Pentru Cabral singura grija, inainte de a pilota micutul Citroen C2 R2, a fost daca intra sau nu in masina. Si a incaput. Fara probleme chiar, iar dupa citirea datelor de pe computerul masinii a reiesit ca a fost cel mai rapid pe super speciala. „Pentru mine Citroen-ul C2 R2 a fost o surpriza. In primul rand pentru rezultatul foarte bun reusit de pilotul Alex Filip in etapa de la Sibiu, o etapa extrem de dura atat din cauza concurentei, precum si a traseului, si unde Alex s-a clasat foarte bine. In al doilea rand, la teste… a fost incredibil”, a spus Cabral.

Andreea Patrascu, interpreta Irinei Dumbrava din telenovela Inima de Tigan, a fost dezavantajata putin de pozitia in scaun si nu a avut o vizibilitate foarte buna. Chiar si asa, Andreea s-a acomodat repede cu comenzile modelului C2 R2 si a parcurs fara probleme traseul amenajat special pentru acest test.

Experienta celor patru s-a terminat in cortul de asistenta tehnica unde s-au descifrat datele din computerul masinii. Acestea vor ramane, la fel ca in competitiile adevarate, strict secrete. „Sunt  onorat ca am putut fi pilotul, iar apoi copilotul celor patru vedete prezente la evenimentul organizat de Citroen Romania. Mihaela, Andreea, Dani si Cabral au plecat incantati si mi-au spus ca abia asteapta urmatoarea ocazie pentru a putea glisa si sari din nou cu Citroen-ul C2R2”, a concluzionat Alex Filip.

Distribuie acest articol!