Volkswagen in Brazilia - o poveste de succes
13.07.2008
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce a inregistrat o productie de peste 5,7 milioane de unitati, cel mai de success automobil din America de Sud se pregateste pentru aparitia intr-o noua versiune. Volkswagen Gol, un fel de Golf al latino-americanilor, daca vreti, are o cariera de 21 de ani, iar acum a fost lansata noua generatie. Fabricat in Brazilia, acest model compact se pliaza perfect pe cererea din aceasta regiune, iar Volkswagen tine sa duca mai departe succesul, apeland la tehnologie moderna. Noul Volkswagen Gol este capabil sa functioneze pe baza unui amestec intre benzina si etanol, fara sa faca vreun compromis in privinta puterii, gratie tehnologiei TotalFlex, implementata de Volkswagen la modele sale fabricate in Brazilia.

Succesul modelului Gol este, de fapt, oglinda succesului Volkswagen in Brazilia. Constructorul german a inceput sa activeze aici in 1953, iar in prezent produce automobile, bus-uri si vehicule grele, precum si motoare si transmisii, in 5 fabrici care totalizeaza 21.000 de salariati. Productia de-a lungul anilor a totalizat 18.000 de unitati.

In anii 70, Volkswagen a fost primul productator de automobile care a dezvoltat, cu aportul specialistilor din aceasta tara, modele destinate special pietei regionale. In prezent, Volkswagen are in Brazilia o retea de 600 de dealeri, prin intermediul careia comercializeaza o gama compusa din 17 modele. Pentru Volkswagen, Brazilia este a doua mare piata externa, dpa China. Anul trecut, constructorul german a vandut aici 581.300 unitati, cu 32% mai mult decat in 2006.

Distribuie acest articol!