Audi va vinde modelul R8 si in versiune de curse
27.08.2008
        
Distribuie acest articol!   

Pentru prima data in istoria sa, Audi va oferi clientilor un model destinat curselor de viteza pe circuit: o versiune de peste 500 CP, destinata curselor GT3, derivata din modelul R8 de serie. Acesasta versiune de competitive va fi disponibila incepand din toamna anului viitor. In urmatoarele luni, cei de la Audi vor pune la punct logistica si spatiile de productie necesare acestui amplu program sport dedicat clientilor si care vor functiona pe langa fabricile Audi de la Ingolstadt, Neckarsulm (Germania) si Gyor (Ungaria).

Seful de la Audi Motorsport, Wolfgang Ullrich, explica aceasta decizie prin nenumaratele cereri primite de la clientii de R8, pentru versiuni de competitie. Cum regulamentul din GT3 interzice tractiunea integrala, Audi R8 va avea o tractiune tipica GT-urilor, pe puntea posterioara. Transmisia va fi asigurata de o cutie secventiala, in sase viteze. Suspensia va fi de serie. Masina va avea dotari specifice curselor, precum cele de securitate si elemente aerodinamice.

O serie de teste sunt programate pentru sezonul 2008, in diferite competitii europene de viteza. Bolizii destinati clientilor vor fi livrati incepand din toamna anului viitor si vor purta “semnatura” tehnicienilor de la Audi Sport, quattro GmbH si Audi Hungaria Motor Kft. Gyor.

Distribuie acest articol!