Noutatile toamnei, la BMW
24.09.2008
        
Distribuie acest articol!   

BMW vine la evenimentul toamnei din industria auto mondiala, Salonul de la Paris, cu o prezenta puternica – premiera mondiala a noului BMW Seria 7, ultimele dezvoltari tehnologice ale programului BMW EffcientDynamics, noul BMW Seria 3, precum si noutatile pe care le aduce programul de productie pentru anul 2009.

 
Noul BMW Seria 7 aduce in segment, alaturi de multe noi tehnologii de avangarda, o experienta de condus unica, confort excelent de grand touring si un design remarcabil care prezinta eleganta sportiva intr-un stil specific BMW.
 
Cel mai de succes model de pe piata premium, BMW Seria 3, este de asemenea mai atractiv ca niciodata. Modificari ale designului pentru mai multa sportivitate, imbunatatiri ale interiorului si noi variante de motorizari au adus atuuri noi fata de competitie.
 
Atat Seria 3, cat si Seria 7 sunt lideri in segment ceea ce priveste eficienta. Echipate cu propulsoarele de ultima generatie si o gama extinsa de inovatii BMW EfficientDynamics, toate versiunile de motorizari ofera un echilibru excelent intre performante si consum. Toate acestea sunt posibile prin programul EfficientDynamics care ofera in echiparea standard solutii pentru reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2, alaturi de o putere mai mare transmisa catre roti. Oferit standard, deja peste un milion de automobile beneficiaza de acest program.
 
Incepand din luna septembrie, BMW ofera numai putin de 23 de modele care indeplinesc standardele de emisii Euro 5. Suplimentar, BMW 330d este primul model disponibil optional cu tehnologia BMW Blue Performance, indeplinind astfel normele Euro 6, programate sa intre in vigoare in 2014.
 
Prin prezentarea noului Seria 7, BMW aduce EfficientDynamics si in segementul limuzinelor de lux. Noul BMW Seria 7 se distanteaza fata de competitie prin eficienta, prin gama extinsa de tehnologii precum Brake Energy Regeneration, managementul inteligent al unitatilor auxilare electrice (de ex. compresorul de aer conditionat), materiale ultrausoare, sisteme aerodinamice active sau anvelope cu rezistenta redusa la rulare.
 
Prezentarea a celei de-a cincea generatii a BMW Seria 7 este cel mai importanta premiera a BMW la Salonul Auto de la Paris. Tehnologia superioara a suspensiilor si noul sistem Dynamic Damper Control sunt completate de sistemul optional Integral Activ Steering pentru a oferi cel mai bun control pentru o limuzina din segmentul superior. Acesta este asigurat si prin sisteme inovative de asistenta a soferului (precum noua versiune de Night Vision), design-ul modern al plansei de bord si ultima generatie de iDrive. Noul BMW Seria 7 este disponibil inca de la inceput cu trei variante de motorizare: 750i (un propulsor V8 de 407 CP) si 740i (6 cilndri in linie de 407 CP) cu tehnologie Twin Turbo si High Precision Injection, precum si primul dintr-o generatie noua de motoare diesel de 6 cilndri in linie BMW 730d (245 CP).
 
 
Pentru a-si mentine prima pozitie in domeniul eficientei si pe viitor, BMW se concentreaza pe dezvoltarea in serie a solutiilor de propulsie hibrida care sa combine puterea si performanta cu reducerea reala a consumului in toate conditiile de condus. Pentru a obtine aceste performante BMW a dezvoltat o gama complexa de solutii de propulsie hibrida, oferind cea mai buna solutie individuala pentru fiecare model („Best of Hybrid”). Doua astfel de exemple vor fi prezentate la Paris – BMW Seria 7 Concept ActiveHybrid (foto), bazat pe un motor pe benzina de 8 cilindri si un motor electric integrat in transmisie si BMW Concept X6 ActiveHybrid, care foloseste aceeasi combinatie de motoare in sistemul „Two-mode active transmission”.

Distribuie acest articol!