Cayenne S intra pe piata in stilul Transsiberia
17.10.2008
        
Distribuie acest articol!   

Porsche aduce un omagiu succesului obtinut de modelele din gama Cayenne, prin introducerea unui nou model special, Cayenne S Transsyberia, ce va fi lansat pe piata la inceputul anului 2009. Pe piata germana va fi disponibil la un pret de 77.558 euro (TVA inclus). In Romania, noul model se va putea livra catre clienti incepand cu luna ianuarie 2009.

 Transsiberia reprezinta raliul intercontinental desfasurat intre Moscova si capitala Mongoliei, Ulan Bator (un traseu de aproximativ 7.200 kilometri). In 2006, un autovehicul Porsche Cayenne a castigat acest raliu off-road, ce necesita un spirit de orientare deosebit. De asemenea, in 2007 Porsche s-a inscris in competitie si si-a demonstrat inca o data performantele deosebite pe teren accidentat. Astfel, Cayenne S, bazat pe un model de serie, a reusit sa se claseze pe primele trei locuri in raliul Transsiberia. In urma cu numai cateva saptamani autovehiculul de raliu a reusit o performanta si mai impresionanta: nu numai ca a castigat pentru a treia oara raliul Transsiberia, dar a reusit totodata sa ocupe primele 6 pozitii din clasament!
 
Incurajat de aceste succese deosebite, Porsche a prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris 2008 noul Cayenne S Transsyberia, destinat atat deplasarilor on road, cat si off-road. La fel ca modelul de raliu, versiunea destinata soselei are la baza modelul Cayenne S cu motor V8 aspirat de 4.8 litri, gestionat de un sistem de injectie directa de benzina deosebit de economic si eficient. Exista totusi o diferenta majora si anume noul model Transsyberia este echipat cu motorul super performant care este montat si pe Cayenne GTS. Acest motor dezvolta o putere maxima de 405 CP la o turatie de 6.500 rpm si are un cuplu maxim de 500 Nm la 3.500 rpm.
 
Ca urmare a transmisiei finale preluate de la GTS, cu un raport de 4,1:1, noul Cayenne S Transsyberia ofera performante sporite. Datorita cutiei de viteze manuale cu sase trepte, ce face parte din dotarea standard, autovehiculul atinge o viteza de 100 km/h in numai 6,1 secunde, cu 0,5 secunde mai rapid decat Cayenne S.

Distribuie acest articol!