Estoque, viitoarea berlina Lamborghini
17.10.2008
        
Distribuie acest articol!   

Lamborghni pregateste un raspuns pentru ultimele creatii din categoria berlinelor supersport, anuntate de Aston Martin si Porsche, prin Rapide, respectiv Panamera. Denumit Estoque, noul model a fost prezentat in aceasta perioada la Salonul de la Paris, cu statut de concept car.

Designul preia stilul de la Reventon, sugerand formele si liniile unui avion de vanatoare si, in acelasi timp, performanta extrema si adrenalina tipice zonei GT. Lung de 5,15 m si inalt de doar 1,35 m, Lamborghini Estoque afiseaza un dinamism vizual specific unui supercar. Habitaclul avangardist, cu 4 scaune individuale, care preiau designul angular de la exterior, impresioneaza prin luxul specific acestui segment, totul fiind imbracat in piele Nappa.
 
Deocamdata nu se stie nimic despre motorizari, dar presa internationala sustine ca sunt luate in calcul mai multe variante. Ar putea fi un V8 turbo derivat din motorul V10 de la Gallardo LP 560-4, un V8 hibrid sau chiar un diesel TDI. Desi oarecum nefireasca, aceasta ultima varinata este argumentata de interesul Audi pentru versiunile sportive pe motorina, materializat prin conceptul R8 V12 TDI.

Distribuie acest articol!