Consola de cristal de la Volvo
03.11.2008
        
Distribuie acest articol!   

Volvo colaboreaza cu un celebru producator suedez de sticla, Orrefors, pentru realizarea anumitor elemente de la un viitor concept car, care va prefigura urmatoarea generatie a modelului Volvo S60. Rezultatul colaborarii dintre Volvo si Orrefors va fi prezentat in ianuarie 2008, cu ocazia Salonului de la Detroit.

Astfel, viitorul concept va avea consola centrala realizata din sticla preluncrata manual. Va fi un  spectaculos element de design ce va porni din zona bordului si va continua, sugerand o cascada, pana in zona scaunelor din spate. Sursele de lumina invizibile si comenzile inteligent amplasate dau o nota aparte acestui element central caracterizat prin transparenta. Practic, designerii au dat frau liber imaginatiei si creativitatii, iar ideile lor vor prinde contur in realitate gratie maiestriei celor de la Orrefors.

Piesa este, practic, o opera de arta, avand in vedere ca dimensiunile au o toleranta de ordinul zecimilor de milimetru, iar sticla este lustruita manual, pentru a primi claritatea unui cristal. Acest insolit reper nu este prevazut sa existe si in versiunea de serie, insa, in functie de raspunsul publicului, cei de la Volvo iau in calcul posibilitatea folosirii unor astfel de repere, de dimensiuni mici, la viitoarele modele de serie.

Distribuie acest articol!