Noua generatie Porsche Cayman si Boxster, dezvelita la Los Angeles
19.11.2008
        
Distribuie acest articol!   

Porsche prezinta, in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Los Angeles, cea de-a doua generatie a modelului sau de motorizare medie Boxster, precum si o noua versiune Cayman (foto). In cazul noului Boxster, una dintre noutati este motorul de baza, un boxer de 2.9 litri, in sase cilindri, mai performant (255 CP) si mai eficient din perspectiva consumului. Acesta se regaseste si pe Cayman, intr-o versiune mai puternica, de 265 CP.

Pentru versiunile S, propulsia este asigurata de un agregat cu injectie directa de benzina, de 3.4 litri si 310 CP, in cazul Boxster, respectiv 320 CP in cazul Cayman. Acceleratia unui Cayman S, de la 0 la 100 km/ora, in versiunea cu Launch Control, pachetul Sports Chrono si cutia de viteze cu dublu ambreaj (PDK, inlocuitoarea vechiului Tiptronic S), se face in doar 4,9 secunde, in timp ce versiunea cu transmisie manuala standard, in 6 trepte, accelereaza in 5,9 secunde.

Porsche adopta, la grupurile optice, pe langa proiectoarele bi-xenon, tehnologia LED la lumina de zi si lampile de stop. Cu aceasta ocazie, este lansata si noua generatie a sistemului de stabilitate la franari de urgenta PSM (Porsche Stability Management). Porsche lanseaza si noul sistem PCM (Porsche Communication Management), disponibil cu hard disc si care gestioneaza tot ce tine de sistemele audio, de comunicare si navigatie. Este disponibil cu un monitor de 6,5 inch, comanda vocala si interfata pentru iPod sau stick USB. La capitolul confort trebuie remarcata optiunea scaunelor cu ventilatie.

Aparitia pe piata este programata pentru 2009. In Europa, Boxster va avea pretul de plecare de 38.600 euro, iar Cayman de 41.700 euro. Boxster S pleaca de la 46.700 euro, iar Cayman S de la 51.500 euro, cu taxe incluse.

Distribuie acest articol!