Colectie completa: s-a livrat al 20-lea Lamborghini Reventon
08.12.2008
        
Distribuie acest articol!   

Lamborghini a anuntat livrarea celui de-al 20-lea si ultimul exemplar al exclusivistei serii limitate Reventon. Este vorba de un supercar care s-a vandut la pretul de un million de euro fara taxe, fiecare exemplar. Derivat din Murcielago, Lamborghini Reventon este, probabil, superlativul modelelor realizate in ultimii ani de producatorul de la Sant’Agata Bolognese.

Toti cei 20 de clienti de Reventon, “prieteni si colectionari”, cum i-a numit Lamborghini intr-un comunicat de presa, au preferat sa ramana anonimi. Ei vor avea privilegiul de a conduce un automobil de exceptie, propulsat de un motor in 12 cilindri ce dezvolta 650 CP si atinge viteza maxima de 340 km/ora.

Despre performantele lui Reventon vorbeste de la sine modul in care constructorul italian a ales sa promoveze acest model: o confruntare cu un avion de vanatoare Tornado, al fortelor aeriene italiene, pe aeroportul Ghedi din Italia. Reventon a rezistat doar cativa metri in fata supersonicului, dar asta nu-i stirbeste cu nimic din prestigiu, ci dimpotriva, avand in vedere ca puterea avionului este… de peste 60 de ori mai mare decat a unui Reventon!

Distribuie acest articol!