Noul Z4, primul roadster BMW cu hardtop retractabil
14.12.2008
        
Distribuie acest articol!   

Fascinatie si inovatie – aceste caracteristici descriu cel mai bine noutatile pe care BMW Group le va prezenta la editia 2009 a Salonului de la Detroit (NAIAS). Cu accent pe premiera mondiala a noului BMW Z4 si pe prezentarea conceptelor de propulsie ale viitorului, cel mai de succes producator de automobile premium din lume ofera publicului o perspectiva atractiva a noutatilor anului urmator in cadrul evenimentul ce va avea loc in perioada 11-25 ianuarie 2009. Mai mult ca niciodata, clientii de pe piata auto din America de Nord vor putea beneficia, cu incepere din 2009, de rezultatele strategiei de dezvoltare EfficientDynamics propusa de BMW. Pentru toate modelele BMW prezentate la NAIAS 2009, motoarele vor combina performantele dinamice specifice marcii cu un consum de combustibil cu adevarat redus si cu un control eficient al emisiilor.

Noul BMW Z4 reprezinta viitorul modelelor roadster. Ofera placerea condusului sub cerul liber gratie hardtopului retractabil, iar motoarele dinamice cu 6 cilindri dispusi in linie si Dynamic Drive Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) sunt disponibile in dotarea standard. Ofera o interpretare deosebit de moderna a unui automobil coupe cabriolet – este primul roadster BMW care propune un hardtop retractabil. Acoperisul din doua piese, realizat din panouri de aluminiu foarte usoare, se deschide si se inchide complet automat, in numai 20 de secunde.

Interiorul acestui roadster unic este caracterizat de cockpitul orientat catre sofer, de materialele de foarte buna calitate si de vizibilitatea optimizata, chiar si atunci cand acoperisul este inchis, multumita geamurilor laterale foarte largi.

Chiar de la inceput sunt disponibile trei versiuni de motorizari, toate cu 6 cilindri in linie. Puterea motoarelor poate fi 204 CP la BMW Z4 sDrive23i, 258 CP la BMW Z4 sDrive30i si atinge un maxim de 306 CP la BMW Z4 sDrive35i. In functie de modelul luat in discutie, motoarele sunt echipate cu gestiunea complet variabila a supapelor VALVETRONIC sau cu tehnologia Twin Turbo si High Precision Injection (injectia de mare presiune). Varful de gama este disponibil cu o cutie de vieze manuala cu 6 trepte sau cu transmisa BMW Sport Automatic, cu 7 trepte si dublu ambreiaj.

Dynamic Drive Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) figureaza in dotarea standard a noului BMW Z4, ceea ce permite conducatorului ca, la atingerea unui singur buton, sa regleze comportamentul automobilului in trei trepte, in functie de preferintele sale. Optional este oferita suspensia BMW Adaptive M, completata de un reglaj electronic al amortizoarelor.

Distribuie acest articol!