Taxa auto: s-a schimbat... modificarea
10.12.2008
        
Distribuie acest articol!   

Guvernul a publicat, astazi, o noua ordonanta de urgenta, conform careia taxa de poluare in noua varianta, triplata,  va fi aplicata incepand din 15 decembrie. In aceste conditii, cei care au platit deja taxa la valoarea majorata isi vor primi inapoi diferenta de bani.

„Tot incepand cu data de 15 decembrie, se vor aplica prevederile care excepteaza de la obligatia de plata a taxei pe poluare, stabilita prin OUG 50/2008 – cea aprobata in aprilie – autoturismele cu norma de poluare Euro 4 a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 cmc, precum si utilitarele cu norma de poluare Euro 4, care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in statele membre ale UE. Autoturismelor cu norma de poluare Euro 4 a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 cmc, precum si toate utilitarele cu norma de poluare Euro 4, inmatriculate pentru prima data in afara Uniunii Europene si care se inmatriculeaza in Romania, li se aplica taxele prevazute pentru autovehiculele second-hand”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Persoanelor care au platit taxa pe poluare majoratam, in primele zile ale acestei saptamani, li se va restitui diferenta dintre cuantumul taxei majorata de trei ori si cea aflata in vigoare inainte de adoptarea Ordonantei 208/2008, adoptata saptamana trecuta.

Ordonanta adoptata astazi de Guvern se publica maine in Monitorul Oficial, urmand sa intre in vigoare la data publicarii, iar noul regim fiscal sa se aplice din 15 decembrie.

Distribuie acest articol!