Cel mai rapid sedan de strada: BMW M5 G-Power Hurricane
21.01.2009
        
Distribuie acest articol!   

Duelul granzilor Mercedes-Benz si BMW continua sa fie dat, evident, si pe taramul recordurilor. Pana mai ieri, cea mai rapida berlina era considerata celebra “racheta” dezvoltata pe baza lui Mercedes CLS, Brabus Rocket. Recordul a fost insa doborat, la finele anului trecut, pe circuitul din Papenburg, Germania, de catre Hurricane, o creatie a celor de la G-Power, pe baza unui BMW M5.

BMW M5 G-Power Hurricane dispune de un propulsor V10 de 5,0 litri, cu doua compresoare si o putere rar intalnita la un model de strada: 750 CP! Este cel mai puternic si rapid BMW in versiune de strada, cea mai rapida berlina din lume si totodata unul dintre cele mai performante automobile cu care se poate circula pe drumurile publice.

In ultima versiune, denumita RS, M5 G-Power Hurricane a stabilit recordul de viteza de 367,4 km/ora (Brabus Rocket a rulat cu 365,7 km/ora, in 2006). De parca n-ar fi fost de-ajuns, cei de la G-Power au declarat ca bolidul mai are… rezerve! Ramane de vazut replica celor de la Brabus…

PS: Pretul unui BMW M5 G-Power Hurricane porneste de la 300.000 de euro.

Distribuie acest articol!