Demisie surprinzatoare la Alfa Romeo
14.01.2009
        
Distribuie acest articol!   

Directorul general Alfa Romeo, Luca De Meo, a demisionat la inceputul acestei saptamani, decizia sa fiind surprinzatoare, inclusiv pentru cei din conducerea FIAT, care incearca sa dea un suflu nou marcii sportive a grupului.

De Meo cumula functia de director la Alfa cu cea de responsabil de marketing pe Grupul FIAT, iar demisia vizeaza renuntarea la toate activitatile sale legate de acest grup. In comunicatul remis presei, De Meo isi explica plecarea de la Alfa prin dorinta de a urma alte obiective profesionale, dupa 7 ani petrecuti in cadrul Grupului FIAT.

Se pare ca De Meo (41 ani) a primit o oferta tentanta din afara Italiei. El a fost numit director la Alfa Romeo in urma cu circa un an. Predecesorii sai, Antonio Baravalle si KH Kalbfell, n-au stat nici ei mai mult in aceasta functie. Inainte de a ajunge in Grupul FIAT, Luca De Meo a mai trecut pe la Renault si Toyota.

UPDATE 15 ianuarie 2008: FIAT l-a numit in fruntea marcii Alfa Romeo pe Sergio Cravero (48 ani), care s-a ocupat in cadrul grupului italian de dezvoltarea produselor Alfa Romeo, FIAT si Lancia.

Distribuie acest articol!