Municipalitatea din New York va folosi automobile MINI electrice
26.01.2009
        
Distribuie acest articol!   

Primarul orasului New York, Michael R. Bloomberg, a anuntat cu ocazia discursului despre starea orasului ca municipalitatea va folosi automobilele electrice MINI E puse la dispozitie de BMW Group. Aceste masini vor fi folosite de Street Condition Observation Unit, cunoscuta drept SCOUT. Automobilele se vor numara printre cele 500 MINI E pe care BMW Group le va produce ca parte a proiectului-pilot pentru a determina viabilitatea unui automobil electric in viata de zi cu zi. Masinile MINI E vor fi utilizate de inspectorii SCOUT care circula pe strazile din New York City si sunt programate a fi livrate din luna aprilie.

MINI E este primul produs din cadrul Project i al BMW Group, un program destinat sa cerceteze si sa dezvolte strategii de transport si noi tipuri de automobile care sa indeplineasca cerintele aglomerarilor urbane din intreaga lume aflate in continua expansiune, asa cum este si New York.

MINI E poate parcurge mai mult de 150 mile (240 kilometri) cu o singura incarcare a acumulatorului si ofera agilitate si manevrabilitate asemanatoare unui MINI Cooper. Acestea sunt asigurate de un motor electric ce dezvolta 150 kW, echivalentul unei puteri de 201 CP. Furnizarea energiei vine de la un acumulator litiu-ion superperformant. Masina, care a fost prezentata in luna noiembrie 2008, la Salonul de la Los Angeles, poate accelera de la 0 la 62 mph (100 km/ora) in 8,5 secunde si are viteza limitata electronic la 95 mph (155 km/ora). MINI va monta un panou special in garajul fiecarui client care detine un model MINI E, oferind posibilitatea de incarcare completa a acumulatorului in numai doua ore si jumatate.

Cele 500 de automobile MINI E vor fi trimise in zona metropolitana din New York, New Jersey si Los Angeles, in timp ce alte masini de acelasi gen vor fi testate in Berlin si Londra. Din cele 500 de unitati destinate Statelor Unite ale Americii, 450 vor fi inchiriate clientilor care se vor inscrie online pe site-ul MINIUSA.com pentru a face parte din studiul ce va dura un an. Celelalte vor fi dedicate pentru utilizate completa si intensa in anumite flote, cum ar fi cea destinata NYC SCOUT. O parte din cele selectate vor oferi informatii continue si in timp real pentru a contribui la dezvoltarea experientei BMW Group referitoare la masinile electrice cu emisii zero. Numarul celor care au aplicat pentru a fi inscrisi in acest proiect este mai mult decat dublul masinilor disponibile in SUA.

In New York, MINI E vor servi ca automobile SCOUT si vor fi livrate in cele cinci districte cu incepere din primavara acestui an. Operatorii masinilor vor contribui la identificarea problemelor de pe strazile din New York si verifica daca plangerile facute la numarul 311 sunt adresate corespunzator. Automobilele folosite de SCOUT vor parcurge aproximativ 100 mile (160 kilometri) pe zi.

Distribuie acest articol!