Revine Opel Calibra?
20.01.2009
        
Distribuie acest articol!   

Multi sunt cei care isi amintesc cu placere de Opel Calibra, un coupe reusit si atractiv, mai ales prin prisma pretului. In presa germana au aparut informatii referitoare la intentia celor de la Opel de a reinvia acest model, prin lansarea unui “descendent direct”.

Ce-i drept, Opel continua sa aiba un coupe in gama de versiuni compacte (Astra GTC), insa viitorul coupe pare sa fie mult mai apropiat de stilul Calibra – cel putin asa reiese din aceasta imagine, publicata de Auto Zeitung. Linia generala este preluata de la Insignia, model cu care Opel a inaugurat noua identitate stilistica a gamei. Cat despre motorizari, Opel ar avea de unde sa aleaga – de la 1,4 litri turbo de 130 CP pana la 2,0 litri turbo (OPC) de 250 CP, dar si diesel de 1,7 litri de 110, 160 sau 190 CP.

Viitorul coupe ar urma sa foloseasca platforma mecanica a noii generatii Astra, care este asteptata sa-si faca debutul oficial in aceasta toamna, la Salonul de la Frankfurt. Versiunea coupe urmeaza sa apara abia in 2011 si va fi un concurent serios in segmentul sportivelor populare, gen Volkswagen Scirocco.

Foto: Auto Zeitung

Distribuie acest articol!