A fost aleasa Cea mai frumoasa masina a anului 2008
11.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Incepand de miercuri, 11 februarie, Parisul gazduieste a 24-a editie a Festivalului International al Automobilului. Este unul dintre evenimentele majore din domeniu, la nivel mondial, care reuneste, an de an, cele mai importante creatii din domeniul designului auto, lansate in anul precedent. Cu aceasta ocazie, de fiecare data este anuntata Cea mai frumoasa masina a anului precedent, titlu care se acorda pe baza votului publicului larg, inregistrat pe internet.

Conform traditiei, festivitatea de premiere a avut loc in ajunul deschiderii oficiale a festivalului. Candidatele la titlul de Cea mai frumoasa masina a anului 2008 au fost Alfa Romeo MiTo, Citroen C5, Infiniti G37 S Coupe, Lancia Delta, Mercedes-Benz CLC, Peugeot 308 CC, Renault Laguna Coupe si Volvo XC 60. Titlul a revenit sportivei compacte Alfa Romeo MiTo, primul model creat de centrul de design de la Alfa, dupa 8C Competizione, de la care, de altfel, MiTo a si preluat cateva elemente stilistice.

Iata cum arata ierahia finala a primelor clasate in topul Cea mai frumoasa masina a anului 2008, cu procentele aferente din votul publicului (24auto.ro prezinta, atasata la acest articol, si o galerie foto cu toate finalistele, precum si cu imagini de la festivitatea de premiere):
1. Alfa Romeo MiTo: 30%
2. Renault Laguna Coupe: 19%
3. Citroen C5: 18%
4. Infiniti G37S Coupe: 13%

Festivalului International al Automobilului a mai acordat o serie de premii traditionale, juriul de specialisti avandu-l ca presedinte de onoare pe cvadruplul campion mondial de Formula 1, francezul Alain Prost. Expozitia cu finalistele si o serie dintre modelele nominalizate la premii este deschisa pana pe 15 februarie, langa Domul Invalizilor din Paris.

Iata si laureatii altor premii acordate anul acesta, la Festivalul International al Automobilului:
Marele Premiu pentru Cel mai frumos concept al anului: BMW Gina Light Visionary Model
Marele Premiu pentru Cel mai frumos supercar al anului: Maserati A8 CGS Berlinetta (carosat de Touring)
Marele Premiu pentru Cel mai frumos interior al anului: Citroen C5
Marele Premiu pentru Design: Audi
Marele Premiu pentru Arhitectura: noul Muzeu Porsche din Stutgart
Marele Premiu pentru Inovatie: Toyota IQ
Premiul Special al Juriului: smart
Premiul Special al Festivalului: Venturi
Palme d”Or: Lewis Hamilton si Ron Dennis (McLaren Formula 1)

Distribuie acest articol!