Cum era primul showroom Mercedes-Benz la Berlin
02.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

La Mercedes World din Berlin, constructorul german si-a celebrat implinirea unui secol de cand a demarat vanzarea de automobile in capitala Germaniei. Evenimentul, desfasurat in fata a 800 de oaspeti, s-a bucurat de prezenta presedintelui Mercedes-Benz Cars, Dieter Zetsche. In prezent, locatia Mercedes World din Berlin primeste anual peste un milion de vizitatori si gazduieste circa 200 de evenimente, de la lansari de noi modele si pana la receptii sau vizionari publice ale unor eveimente din motorsport. Cartierul general al retelei de vanzari Mercedes-Benz a fost relocat de la Stuttgart la Berlin, in 1998, dupa reunificarea Germaniei.

In prezent, reteaua nationala de vanzari Mercedes-Benz in Germania numara 600 de parteneri, cu 1.200 de locatii de vanzari si service, in cadrul carora lucreaza circa 60.000 de salariati, pentru marcile Mercedes-Benz, smart, Maybach, AMG si Mitsubishi Fuso. Si apropo de dealeri, putin stiu ca numele de Mercedes a fost ales, in perioada timpurie a dezvoltarii companiei, de catre Emil Jellinek, un om de afaceri austriac rezident la Nisa.

Primul automobil inregistrat in Berlin, in 1902, a fost un Daimler, insa oficial data de 1 ianuarie 1909 este considerata cea care a marcat inceputurile primei reprezentante de vanzari si service a firmei. Cu ocazia jubileului, Mercedes-Benz a dat publicitatii cateva imagini de epoca, extrem de interesante, cu primul showroom din Berlin, imagini pe care va invitam sa le vedeti in galeria foto atasata la acest articol.

Distribuie acest articol!