Divort important la BMW: Chris Bangle a plecat
04.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Unul dintre cei mai controversati designeri auto ai momentului, Christopher Edwards Bangle, a parasit Grupul BMW, pentru care lucra din 1992. Cariera sa, cel putin in viitorul apropiat, nu va mai fi, se pare, legata de domeniul auto.

Cel care ii succede lui Chris Bangle in pozitia de responsabil cu stilul la grupul bavarez este olandezul Adrian Van Hooydonk (foto – cel din stanga), pana acum responsabil cu designul marcii BMW si, printre altele, creatorul lui BMW Seria 6.

Bangle (52 ani, foto – cel din dreapta), a plecat de la BMW lasand ca mostenire actuala identitate stilistica, una dintre cele mai apreciate in lumea automobilelor de lux. Pe de alta parte, cateva dintre creatiile BMW din perioada Bangle au fost aprig criticate, reprosandu-li-se, in principal, ruptura cu bogata traditie a casei bavareze, din punct de vedere stilistic. Seria controverselor a fost deschisa in 2002, cu Seria 7, cu care a inaugurat o noua directie, radicala. Interesant este ca, desi contestat de numerosi pasionati ai marcii BMW, stilul Bangle, altfel inconfundabil, a devenit sursa de inspiratie si pentru birourile de design ale altor constructori.

Distribuie acest articol!