Maybach Zeppelin, limuzina cu odorizant de 4.000 de euro
12.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Maybach va aduce la Geneva noul Zeppelin, o limuzina de superlux intr-o editie speciala care va fi realizata in doar 100 de exemplare. Va fi nava amiral a marcii Maybach, iar numele evoca un alt superlativ al marcii, o limuzina de top a anilor 30 din secolul trecut.

Editia limitata Zeppelin se distinge prin plusul de rafinament in ceea ce priveste luxul, materialele folosite si finisajele. Clientilor le este propusa o lunga lista de optionale, "cireasa de pe tort" fiind un sofisticat sistem pentru parfurmarea interiorului, inventie patentata de Maybach. Pretentiosul odorizant este o sfera de plexiglas, cu lumina interioara, in care proprietarul isi poate introduce parfumul preferat. Maybach ofera, odata cu acest inedit accesoriu, si doua parfumuri, realizate special pentru Zeppelin, de catre Givaudan. Degajarea vaporilor de parfum este o chestiune careia constructorul german i-a dat foarte multa atentie, inventand un adevarat sistem de control, care poate fi activat de la scaunul soferului, iar in cazul versiunilor cu perete despartitor intre locurile din fata si cele din spate, doar de catre ocupantii banchetei din spate. Experienta olfactiva incarca factura masinii cu inca 3.950 euro, pret fara TVA.

Noul Zeppelin nu este doar cel mai luxos, ci si cel mai puternic Maybach din toate timpurle. Ambele versiuni – 57 S, respectiv cea cu ampatament marit, 62 S – dispun de noul motor V12 biturbo de 6,0 litri, care dezvolta 640 CP si 1.000 Nm!

Exteriorul este vopsit in doua nuante, de maro si negru, care de altfel se regasesc si la interior. Desigur, la cererea clientilor, se pot folosi alte culori. La interior, pielea de cea mai buna calitate este combinata cu suprafetele lacuite in stil "piano". Exclusivismul acestei serii limitate este reamintit celor de la bord prin cateva inscriptii "Maybach Zeppelin". Acestea apar inclusiv pe cupele de sampanie din consola centrala, realizate din argint si care fac parte din dotarea standard, dar si pe brelocul special conceput pentru cheile masinii.

Rezumand, Maybach arunca pe piata limuzinelor de superlux unul dintre cele mai pretentioase modele, prin intermediul caruia productia de automobile este dusa la rang de arta. Si cum arta cere sacrificii, iata si costurile aferente: Maybach 57 Zeppelin costa 406.000 euro, iar Maybach 62 Zeppelin, 473.200 euro, preturi fara TVA. Vanzarile incep luna viitoare, iar primele livrari sunt asteptate pentru luna septembrie.

Distribuie acest articol!