Mercedes G, la 30 de ani. Cadoul aniversar de la Brabus: V12 S Biturbo
21.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Anul acesta se implinesc 30 de ani de cand Mercedes-Benz a lansat legendarul G-Wagen. Constructorul german marcheaza jubileul prin lansarea unei editii speciale, iar "prietenii" participa si ei la eveniment, aducandu-si tributul lor pentru "geländewagen"-ul lui Mercedes. un model ce pare nemuritor.

Una dintre cele mai spectaculoase versiuni lansate cu aceasta ocazie apartine tunerului Brabus, care o va prezenta in curand, la Salonul de la Geneva. Propulsorul este un V12 preluat de la S600, a carui cilindree a fost marita de la 5,5 la 6,3 litri. Brabus G V12 S Biturbo dezvolta 700 CP si accelereaza mai ceva ca un Porsche: de la 0 la 100 km/ora in doar 4,3 secunde!

Nu lipsesc elementele aerodinamice, luminile cu LED, jantele din aliaj usor si electronica, dotari greu de imaginat, totusi, la vremea cand primele exemplare Mercedes G paraseau linia de asamblare, in urma cu trei decenii. Pretul unui Brabus G V12 S Biturbo este de 379.000 de euro, iar clientilor interesati li se recomanda existenta unei pompe de benzina in propria ograda!

Distribuie acest articol!