Mitsubishi se retrage. Ce pacat!
04.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Una dintre legendele rally raidurilor, Mitsubishi, a decis sa se retraga din acest gen de competitii. Motivul acestei decizii o constituie deteriorarea economiei mondiale in timp foarte scurt. Situatia a dus la necesitatea companiei de a se concentra pe eficientizarea consumului, ceea ce duce la anuntul facut azi. Astfel, Mitsubishi Motors Corporation a precizat ca se retrage din competitiile cross country, incepand cu legendarul Raliu Dakar.

Aliniat la startul a 26 de editii ale Raliului Dakar, team-ul Mitsubishi Motors a castigat 12 dintre acestea, incluzand sapte victorii consecutive. Mai mult decat acest record greu de egalat, compania a castigat tehnologie 4×4 pe care a folosit-o in constructia modelelor de serie, modele care isi demonstreaza performantele si fiabilitatea in testele de zi cu zi.

Anul acesta, Mitsubishi a aliniat la Dakar prototipul Lancer, care a inlocuit legendarul Pajero. A fost pentru prima data cand niponii au folosit propulsia diesel. A fost insa un esec total: un singur Racing Lancer, cel pilotat de Juan Nani Roma, a terminat competitia, pe un modest loc 10, departe de performantele de odinioara.

Distribuie acest articol!