Model centenar Bugatti: Veyron cu motor quad-turbo W16, de 1.350 cai-putere!
24.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Bugatti implineste, anul acesta, 100 de ani. Cum va fi marcat momentul jubilar? Evident, cu un model special. Si nu orice model, pentru ca, nu-i asa, nici Bugatti nu este orice producator! Se va numi, cum altfel, Centenaire Edition, si este dezvoltat pornind de la binecunoscutul Veyron. Presa auto internationala vorbeste despre un motor quad-turbo W16 care va furniza… 1.350 CP!! Suficient pentru a ridica viteza maxima de la 400 km/ora, cat atinge un Veyron "normal", la 420 km/ora.

Greu de spus, in timpurile noastre, cum si-ar fi imaginat maestrul Ettore Bugatti viitorul automobilelor sale, atunci cand a pus bazele companiei, in 1909. Cert este ca, in ultimii 10 ani, de cand celebra marca a fost readusa la viata, dupa ce a fost cumparata de Grupul Volkswagen, Veyron a devenit referinta in materie de "avioane pe roti".

Noul Bugatti Veyron Centenaire Edition ar putea fi prezentat chiar saptamana viitoare, la Salonul de la Geneva, sau cel tarzu in toamna, la celalalt eveniment major al industriei auto europene, Salonul de la Frankfurt.

Distribuie acest articol!