Noul SUV Dacia va prezentat, cu statut de concept, la Geneva
24.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Pana acum, informatiile referitoare la noutatile Dacia la apropiatul Salon Auto de la Geneva dadeau ca aproape sigura prezentarea unui concept coupe. Pe website-ul companiei a fost postat, mai nou, un teaser video care prezinta, intr-un desen animat, un profil de break / crossover, cu trimitere directa la evenimentul de la Geneva. Fara alte detalii! Asadar, dupa toate probabilitatile, Dacia va prezenta la Geneva doua concepte, un coupe si un SUV.

Spre deosebire de Steppe, prezentat la Geneva in urma cu 3 ani, care a prefigurat actualul Logan MCV, conceptul din acest an anunta apropiata lansare in productie a versiunii SUV. Aceasta nu va fi inrudita cu Sandero Stepway, prezentat de Renault in America de Sud, ci are la baza platforma Logan.

Conform ziarului Cotidianul, care citeaza surse din interiorul Dacia, „SUV-ul a fost proiectat in Romania in proportie de peste 80% de Renault Technologie Roumanie (RTR). Masina se afla in faza finala, iar introducerea ei in productie si lansarea pe piata sunt doar o problema de calendar“. Aceleasi surse sustin ca pretul de pornire al Daciei SUV va fi de 13.000 de euro, iar motorizarile vor fi preluate de pe Logan berlina si MCV.

Distribuie acest articol!