Programul Rabla 2009 a inceput. Deocamdata, doar pentru dealeri
16.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Programul Rabla 2009 se apropie de start. Companiile care doresc sa participe la editia din acest an a programului de reinnoire a parcului auto national (producatori sau comercianti de automobile noi), mai au doar cateva zile pentru a se inscrie, lista celor admisi urmand sa fie cunoscuta pe 27 februarie. Dosarele de inscriere vor fi analizate si solutionate in termen de 7 zile lucratoare, de catre Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). Rezultatele vor fi anutate in maximum 3 zile lucratoare de la validarea dosarelor.

Cei care doresc sa-si schimbe automobilul vechi (de minimum 10 ani, inscris in circulatie in Romania pana cel tarziu pe 31 decembrie 2006) cu unul nou, beneficiind de prima de casare de 3.800 lei, trebuie sa stie ca Programul Rabla 2009 se va derula in trei etape, dupa cum urmeaza:

Etapa I: 2 martie – 29 mai;
Etapa II: 1 iunie – 31 august;
Etapa III: 1 septembrie – 11 decembrie.

Daca o companie validata nu a utilizat cel putin 80% din finantarea contractata in cadrul unei etape, contractul pentru finantare nerambursabila inceteaza de drept, iar suma ramasa nefolosita va fi redistribuita. De remarcat si faptul ca doar companiile care au folosit cel putin 80% din cota alocata pot depune cerere de finantare in cadrul etapei urmatoare. Totusi, in cadrul unei etape, o compania validata poate solicita o singura data fie diminuarea, fie suplimentarea finantarii. Pentru participarea la urmatoarele etape, cererile vor fi depuse pe 26-27 mai, respectiv 26-27 august, la AFM.

Potrivit Ordinului ministrului mediului, Nicolae Nemirschi (foto), pentru aprobarea Instructiunilor privind modalitatile de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 217/2008 privind reluarea pentru anul 2009 a Programului Rabla, publicat in Monitorul Oficial, bugetul total pentru Programul Rabla 2009 este de 228 milioane lei.

Distribuie acest articol!