SAAB 9-3X nu va rivaliza cu Audi A4 allroad
18.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Acesta este noul SAAB 9-3X, la prima vedere un rival direct pentru Audi A4 allroad. Ambele modele isi vor face debutul mondial in acelasi timp si, dincolo de aceasta coincidenta, am fi tentati sa credem ca va urma un duel interesant in segmentul crossover de categorie medie, pe piata premium.

Spre deosebire de break-ul 9-3 SportHatch, din care este derivat, SAAB 9-3X se distinge prin alura tipica unui crossover – protectii suplimentare ale caroseriei, jate pe 17 inch, garda la sol inaltata.

Este oarecum surprinzatoare optiunea constructorului suedez in privinta tractiunii: versiunea 1.9 TTiD (diesel biturbo, de 180 CP) nu va avea tractiune integrala! Doar variantele 2.0 T si 2.0 T Biopower (pe bioetanol, de 210 CP) vor avea tractiune XWD, care optional poate avea un diferential Haldex eLSD, de ultima generatie.

Prin urmare, SAAB 9-3X nu are cum sa fie un rival autentic pentru noul A4 allroad. Probabil, cei de la SAAB au vrut sa lase o distanta cat mai mare intre acest model si viitorul SUV compact 9-4X, care isi va face debutul la finele anului, atunci cand SAAB va lansa si noua generatie 9-5. Apropo de lansari, 9-3X isi va face debutul oficial luna viitoare, la Geneva.

Distribuie acest articol!