Skoda Yeti si Octavia GreenLine, lansate la Geneva
13.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Skoda Auto anunta, intr-un comunicat de presa, prezentarea, in premiera mondiala, a SUV-ului de dimensiuni mici Yeti, cu ocazia Salonului de la Geneva. Yeti a fost prezentat ca si concept cu 4 ani in urma, tot la Geneva (foto). Deocamdata nu au fost date publicitatii imagini si detalii tehnice ale noului model, care va intra pe piata europeana in cursul acestui an. Se pare ca o serie de elemente vor fi preluate de la SUV-ul compact Tiguan, precum si de la alte modele din Grupul Volkswagen, din care Skoda face parte. Se mai speculeaza in presa internationala cum ca Yeti va fi un “soft-roader”, dezvoltat pe platforma Roomster, deci ceva mai mic decat Tiguan. Va avea versiuni cu tractiune integrala sau doar pe puntea anterioara. In Romania, Yeti va fi disponibil din decembrie 2009.

Skoda va mai aduce la Geneva noua Octavia GreenLine, un model cu tenta ecologica, al carui consum este de doar 4,4 litri / 100 km si cu emisii CO2 de doar 116 g/km. Motorul este un turbodiesel common rail de 1,6 litri (105 CP si 250 Nm) cu filtru de particule.

O alta noutate Skoda prezentata la Geneva va fi Fabia Scout, care va fi expusa alaturi de versiunea de curse Fabia S2000, care si-a facut debutul oficial anul acesta, in IRC, la Raliul Monte Carlo.

In fine, Skoda va mai prezenta si conceptele EMO, studii de design menite sa demonstreze interesul brandului ceh pentru functionalitate si “expresie dinamica”, atat la interior, cat si la exteriorul automobilelor sale.

Distribuie acest articol!