Audi implineste, anul acesta, 100 de ani
17.03.2009
        
Distribuie acest articol!   

Programul anual Audi Tradition pentru anul 2009 se axeaza pe centenarul Audi. Au fost planificate peste 50 de evenimente, dintre care se evidentiaza doua date deosebit de importante. Pe 16 iulie 2009, la exact 100 de ani de la infiintarea companiei, Audi isi primeste invitatii la ceremonia de aniversare in Ingolstadt. Cancelarul german, Angela Merkel, a acceptat deja invitatia de a participa. Al doilea eveniment nu trebuie ratat de niciun entuziast sau prieten al marcii Audi. Este vorba de cel mai mare spectacol in domeniul sportului cu motor din lume – Festivalul Vitezei de la Goodwood, in Anglia, acolo unde Audi isi va face aparitia in calitate de "marca distinctiva".

Cu ocazia invitatiilor lansate de Lordul March la proprietatea sa din East Sussex intre 3 si 5 iulie, Audi Tradition va aduce aproape toate automobilele construite de Audi care au jucat un rol important pe pistele de curse internationale in ultimii 100 de ani. Aceasta va fi prima data cand va fi etalata chiar si "argintaria familiei" din muzeul mobil Audi: modelul Auto Union Type C Streamline, o copie autentica si unica a automobilului cu care Bernd Rosemeyer a incercat sa doboare recordul mondial de viteza in 1937, depasind 400 km/h pe un drum obisnuit. La Goodwood va fi expus, de asemenea, primul automobil de curse Audi si castigatorul Cupei Alpilor, modelul Audi Type C datand din 1919. Automobilele care vor evolua pe circuitul de curse vor fi Sagetile Argintii Auto Union Type C (1936) si Type D (1938), legendarul Audi Pikes Peak (1987) si IMSA GTO (1989), modelele sport R8 si R10 care au castigat la Le Mans si o serie de modele STC si GTM care au concurat in diverse campionate.

In 2009, Audi Tradition va concura de asemenea in raliuri europene clasice pentru automobile de importanta istorica, precum Mille Miglia (13-17 mai), Silvretta Classic (2–5 iulie), Ennstal Classic (15-18 iulie) si Gran Premio Nuvolari (18-20 septembrie). Un eveniment important ii asteapta pe spectatorii Grand Prix-ului epocal din Berna, care va avea loc intre 21 si 23 august. Pentru prima data in peste 70 de ani, pe fostul circuit de curse elvetian va putea fi admirat un automobil de curse Auto Union Type C. Audi Tradition este sponsorul principal al evenimentelor Danube Classic din Ingolstadt (18-20 iunie), Heidelberg Historic (9-11 iulie), Audi Eastoric din Ungaria (27-30 august) si Raliul Eifel Classic desfasurat pe Nurburgring (1-3 octombrie). Si bineinteles, departamentul Audi AG responsabil de evenimentele istorice va participa de asemenea la cel mai mare targ de automobile clasice din lume, Techno Classica din Essen (2-5 aprilie), al carui principal punct de atractie anul acesta este marca Audi.

"100 de ani de Audi" – centenarul marcii a influentat desigur expozitiile speciale organizate la muzeul mobil Audi din Ingolstadt. Vor exista trei astfel de expozitii, incepand cu 12 martie, cand vor fi prezentate cele mai vechi automobile Audi in stare intacta. Vizitatorii vor putea admira nu mai putin de 12 modele Audi datand din primii ani de existenta a companiei, inclusiv ultimul supravietuitor al primelor modele Type A – cel dintai automobil Audi – construit in 1910 si care a fost imprumutat departamentului Audi Tradition de catre Muzeul Tehnic National din Praga. In perioada cuprinsa intre sfarsitul lunii iulie si sfarsitul lunii noiembrie 2009, va exista o "intrunire de familie" a legendarelor masini de curse din perioada memorabila a Grupului B din anii 1980. Expozitia fixa va fi prima intalnire dintre campioanele mondiale Audi quattro si rivalele pe care acestea le-au avut intre timp.

Nu in ultimul rand, o expozitie speciala, intitulata Argintaria familiei – Era Sagetilor Argintii de Grand Prix, va fi deschisa intre sfarsitul lunii noiembrie 2009 si sfarsitul lunii februarie 2010. Aceasta sarbatoreste inca un eveniment important: cea de-a 75-a aniversare a Sagetilor Argintii. Prin urmare, aceste valoroase automobile de curse nu vor fi etalate numai la evenimentele Audi Tradition, ci vor beneficia, de asemenea, de o prezentare speciala la muzeul mobil Audi. Vor fi prezentate sase Sageti Argintii Auto Union, mai multe decat au putut fi vazute vreodata din anii 1930 si pana in prezent. Acestea vor fi insotite de fostii "frati si surori" din acea era mareata, in care automobilele supraalimentate erau rivale pe pista de curse. Audi Tradition asteapta cu nerabdare sa intampine automobilele istorice de curse ale rivalilor sai din acea perioada, Mercedes-Benz si Alfa Romeo.

Distribuie acest articol!