Controversa in Formula 1: titlul pilotilor va putea fi castigat cu puncte mai putine!
19.03.2009
        
Distribuie acest articol!   

O decizie fara precedent, luata de Consiliul Mondial FIA, la inceputul acestei saptamani, a dat nastere la controverse aprinse. Incepand cu sezonul 2009, titlul mondial al pilotilor din Formula 1 va fi acordat pilotului cu cele mai multe victorii repurtate de-a lungul sezonului. Astfel, un pilot va putea deveni campion mondial chiar daca, la finalul sezonului, va avea mai putine puncte decat rivalii sai.

Numerosi piloti s-au declarat impotriva acestui sistem de acordare a titlului. Chiar si Michael Schumacher, cel mai titrat pilot de Formula 1, s-a aratat nedumerit in fata acestei decizii. Aceasta masura radicala a fost luata in ciuda faptului ca echipele propusesera o alta solutie: schimbarea sistemului de punctaj si acordarea unui avantaj mai mare castigatorului unei curse. Dupa noul sistem impus de FIA, brazilianul Felipe Massa ar fi fost declarat campion mondial in 2008, in locul lui Lewis Hamilton.

UPDATE 21 martie 2009: Intr-un comunicat al Asociatiei echipelor din Formula 1 (FOTA) se precizeaza ca decizia de modificare a regulii de acordare a titlului mondial la piloti nu a primit acordul unanim al echipelor si, deci, nu poate fi aplicata in sezonul 2009. O modificare in acest sens nu va fi aplicata mai devreme de sezonul 2010.

Distribuie acest articol!