Inca o victima a crizei: Lamborghini Estoque
22.03.2009
        
Distribuie acest articol!   

In toamna anului trecut, Lamborghini a prezentat la Salonul de la Paris conceptul Estoque, un indiciu clar asupra intentiei de a introduce in gama un nou model, in 4 usi. Pe atunci, criza era abia la inceput si nimeni nu stia cat de mult va afecta industria auto. Intre timp, criza si-a facut simtit efectul la toate nivelurile si nici macar segmentul supersport nu scapa neafectat.

Maurizio Reggiani, seful departamentului de cercetare si dezvoltare de la Lamborghini, a declarat ca, in contextul economic actual, celebrul constructor italian nu ia in calcul posibilitatea introducerii in gama a unui nou model. Pe moment, obiectivul principal al departamentului condus de Reggiani este reducerea greutatii modelelor existente. Altfel spus, proiectul Estoque este, daca nu cumva anulat, cu siguranta amanat!

Apropo de criza, o alta victima a declinului din ultima perioada este si proiectul Z4 M de la BMW. Desi se afla intr-un stadiu destul de avansat, acesta a fost pur si simplu anulat. Fanii roadsterului Z4 se vor putea consola, totusi, cu un pachet M Sport.

UPDATE 23 martie 2009: Intr-un scurt comunicat de presa difuzat astazi, Lamborghini informeaza ca, in ciuda informatiilor vehiculate in presa, in ultima perioada, nu a fost luata nicio decizie cu privire la introducerea in productie a conceptului prezentat anul trecut, la Paris. In acelasi timp, Lamborghini spune ca lansarea unui nou model de lux, cu 4 usi, ar putea fi o strategie logica in ceea ce priveste linia de modele.

Distribuie acest articol!