Mercedes-Benz F-CELL Roadster, un superb concept retro-futurist
26.03.2009
        
Distribuie acest articol!   

F-CELL Roadster este cel mai nou concept car prezentat de Mercedes-Benz, la care au lucrat peste 150 de studenti, timp de un an. Cel mai interesant detaliu il constituie rotile de dimensiuni mari, cu spite, un omagiu adus modelului Benz Patent din 1886, considerat primul automobil din lume.

Ca aspect, conceptul este o combinatie deosebit de interesanta intre modelul preistoric Benz si prototipurile ecologice din timpurile noaste. Scaunele (din fibra de carbon, cu tapiterie din piele cusuta manual) si partea frontala (din fibra de sticla) sunt inspirate de la monoposturile de curse. F-CELL Roadster este o replica de exceptie a celebrului Benz Patent, de la care a pastrat aspectul general si proportiile. Cu toate acestea, paradoxal, arata ca un automobil hi-tech al noului mileniu, lucru confirmat de propulsia alternativa plasata in spatele masinii.

Conceptul poate lua la bord doua persoane si este pus in miscare de un sistem fuel cell cu emisii zero, de 1,3 kw, capabil sa dezvolte o viteza de 25 km/ora, cu o autonomie de pana la 350 km. Controlul vehiculului se realizeaza printr-un joystick, care inlocuieste clasicul volan, iar comenzile sunt transmise prin tehnologie drive-by-wire, preluata din aeronautica.

Proiectul, dincolo de mesajul ecologist, cu trimitere la propulsia automobilelor din viitor, dar evocand in acelasi timp si traditia, scoate in evidenta potentialul creativ al tinerilor, nimeni altii decat specialistii industriei auto de maine.

Distribuie acest articol!