Punctaj maxim EuroNCAP, pentru noul VW Golf
17.03.2009
        
Distribuie acest articol!   

Organismul european de testare la impact EuroNCAP a atribuit punctajul maxim de cinci stele pentru noul Volkswagen Golf, in conformitate cu noile criterii de evaluare, mai stricte si mai extinse. Dupa cum se stie, incepand din februarie 2009, pentru a obtine toate cele cinci stele, un autovehicul trebuie sa ofere o valoare minima la toate cele patru categorii (protectia pasagerilor adulti, protectia pasagerilor copii, protectia pietonilor, asistenta de siguranta), precum si la evaluarea generala.

Pana in prezent, anumite sisteme de siguranta, de exemplu programul electronic de stabilitate (ESP), disponibil in echiparea standard a modelului Golf VI, nu erau incluse in evaluare. In noua procedura de evaluare, sistemele electronice de siguranta si de asistenta, care contribuie la prevenirea accidentelor si a vatamarilor grave, fac de asemenea obiectul evaluarii.

In mod suplimentar, testarea impactului posterior, care va oferi informatii despre sarcina la care este expusa coloana vertebrala, reprezinta o componenta a noii proceduri de evaluare. Volkswagen a raspuns la aceasta categorie de vatamari produse asupra coloanei vertebrale, la noul Golf, prin tetierele optimizate impotriva traumatismelor produse prin impact (WOKS).

Distribuie acest articol!