Aston Martin Rapide - noi informatii oficiale
17.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

Printr-un comunicat de presa, Aston Martin a dat publicitatii noi detalii referitoare la viitorul sau model in 5 usi, Rapide. Cu aceasta ocazie a fost publicata si o noua imagine oficiala. Dupa cum era de asteptat, dezvoltarea modelului se apropie de faza finala, care va coincide cu intrarea in productie.

Rapide, pe care Aston Martin o numeste "cea mai frumoasa sportiva in 4 usi din lume", isi va face debutul mondial in toamna, la Salonul de la Frankfurt, primele livrari urmand sa se faca la inceputul anului viitor.

Despre motor, Aston Martin spune ca va fi "class-leading" – un V12 de 6,0 litri care va furniza 470 CP si 600 Nm, cuplat la o transmisie Touchtronic cu 6 rapoarte si padele la volan. Tractiunea va fi pe puntea spate.

Rapide va mai marca o premiera in istoria prestigioasei marci britanice: va fi primul Aston Martin care nu se va fabrica in regat, ci in Austria, la uzinele Magna Steyr de la Graz. Prezentat pentru prima oara in 2006, cu statut de concept, la Salonul de la Detroit, Aston Martin Rapide va avea ca principal rival pe piata noul Porsche Panamera.

Distribuie acest articol!