Cum va arata viitorul SUV Dacia?
02.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

Dupa prezentarea conceptului Duster, la Geneva, ipoteza unei versiuni de serie a acestuia continua sa dea de lucru presei auto internationale. Speculatiile sunt alimentate de anuntul lansarii viitorului SUV Dacia, la editia de anul viitor a Salonului de la Geneva. Marea intrebare este daca acesta se va inspira din Duster sau va fi un model diferit de binecunoscutul concept.

Cei care sunt convinsi ca modelul SUV de serie de la Dacia va fi complet diferit se bazeaza in principal pe declaratiile unor oficiali de la Renault, care au infirmat aceasta ipoteza. Sa nu uitam, insa, ca toti constructorii preiau, fie si numai in parte, elemente de la concepte, la modelele de serie.

Auto Express a dat publicitatii imaginea alaturata, insa e greu de crezul ca viitorul SUV ar putea arata asa. Partea din spate este mult prea plonjata, afectand latura practica a automobilului. Sa renunte Dacia atat de usor la unul dintre principalele sale atuuri, de dragul esteticii? Nu credem!

Dupa unele informatii, viitorul SUV low cost de la Dacia va folosi elemente de la platforma Nissan X-Trail. In acest moment este, practic, imposibil sa deosebim informatiile veridice de simplele speculatii. In lipsa informatiilor oficiale, singurele detalii pe care suntem tentati sa le luam de bune – si asta pentru ca provin din mai multe surse, din presa franceza – sunt legate de motorizare: viitorul SUV Dacia va avea o motorizare de 1,6 litri pe benzina, in doua variante de putere, 90 si 105 CP, si una diesel de 1,5 litri dCi si 105 CP.

Foto: Auto Express

Distribuie acest articol!