Legenda merge mai departe: noul Jeep Grand Cherokee
10.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

Primele informatii despre noul Jeep Grand Cherokee s-au scurs din dosarul pregatit sa fie prezentat administratiei Obama, in cadrul cererii de acordare a unor noi subventii de la stat. Acum, cu ocazia Salonului de la New York, informatiile sunt oficiale. Una dintre legendele segmentului SUV merge mai departe, in ciuda dificultatilor cu care se confrunta firma mama, Chrysler.

Ultima generatie Grand Cherokee a fost lansata in 2005 si, gratie celor de la Daimler, a beneficiat de noi standarde de confort si calitate, nemaintalnite pana atunci la Jeep. Cu linii exterioare revizuite, modelul 2011 va fi mai mare, mai spatios si, prin urmare, mai impozant.

Va beneficia de arhitectura ML de la Mercedes-Benz, de la care preia si partea de legatura cu solul, cu suspensii independente. Apropo de suspensii, noul Grand Cherokee va beneficia si de Quadra-Lift, un sistem de gestiune a suspensiei pneumatice, care permite 5 reglaje in inaltime. La randul ei, transmisia va avea noul sistem electronic Selec-Terrain, care coordoneaza 12 parametri pentru a asigura tractiunea optima, in functie de suprafata de rulare.

In Statele Unite, Grand Cherokee va fi disponibil in doua versiuni de motorizare: un V6 de 3,6 litri Pentastar, de 280 CP si 353 Nm, respectiv un V8 de 5,7 litri Hemi de 360 CP si 520 Nm. Oferta europeana va fi completata cu propulsoare diesel.

Distribuie acest articol!