Morgan Aero SuperSports - o bijuterie de colectie, in stil clasic englezesc
27.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

Morgan, unul dintre cele mai conservatoare si originale blazoane din lumea auto, implineste in curand un secol de la infiintare. Pentru a marca centenarul, marca engleza va lansa un nou model, intr-o serie limitata, de doar 200 de exemplare.

Modelul jubiliar a fost prezentat la finele saptamanii trecute, cu ocazia editiei din acest an a evenimentului Concorso d’Eleganza Villa d’Este, din Italia, un traditional loc de intalnire pentru automobile de colectie si piese rarisime. Pentru cei interesati, trebuie spus ca productia va debuta anul viitor, insa comenzile se preiau inca de pe acum, contra unui avans de 28.000 de euro. Diferenta de 124.000 de euro trebuie achitata pana la livrare.

Morgan Aero SuperSports a fost desenat de Matthew Humphries, cel care a conceput si modelul Aeromax. Motorizarea este asigurata de un V8 de 4,8 litri si 367 CP, de provenienta BMW, capabil sa-i imprime un demaraj pana la 100 km/ora demn de un model supersport: doar 4,5 secunde!

Noul Aero SuperSports este un coupe cabriolet autentic, al carui pavilion retractabil din aluminiu este format din doua segmente. Greutatea totala a masinii nu depaseste o tona, iar stilul pastreaza filozofia Morgan – arhitectura retro, dimensiuni reduse, lux, rafinament si sportivitate. Pe langa motor, o serie de alte elemente, precum tehnologia folosita la grupurile optice, jantele, si desenul volanului, sunt, totusi, cat se poate de… moderne.

Distribuie acest articol!