Noul Jaguar XJ va avea si o versiune electrica
14.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

Mult asteptatul succesor a modelului XJ de la Jaguar va debuta oficial in iulie si, pana la finalul anului, va fi disponibil pe piata. Noul Jaguar XJ va fi un model complet reconceput si, ca design exterior, va fi puternic influentat de “fratele mai mic” XF. Dupa unele informatii, Jaguar planuieste pentru 2011 lansarea unei versiuni hibride a noului XJ.

XJ in versiunea cu propulsor complementar electric va putea fi incarcat de la priza si ar urma sa aiba o autonomie de pana la circa 50 km, cu propulsie exclusiv electrica. In comparatie cu modelele concurente, noul XJ va avea si avantajul greutatii mai mici, gratie structurii din aluminiu. Versiunea electrica, in ton cu cerintele ecologice la nivel european, va fi pusa la punct in colaborare cu Lotus Engineering si Caparo, conform informatiilor publicate de revista britanica Autocar.

Preocuparea celor de la Jaguar in privinta propulsiei de ultima generatie se regaseste si in proiectul dezvoltat impreuna cu Land Rover. Scopul este de  a realiza propulsii hibride de mici dimensiuni, motoare diesel cu cilindree redusa, agregate pe benzina cu puteri crescute si, de asemenea, solutii pentru scaderea greutatii.

Distribuie acest articol!