Noul Opel Astra: versiunile in 5 usi, GTC si Caravan, dezvaluite oficial
12.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

Noua generatie Opel Astra isi va face debutul oficial in aceasta toamna, la Salonul de la Frankfurt. Impreuna cu imaginile versiunii in 5 usi, Opel a dat publicitatii si schite ale versiunilor Astra GTC si Astra Caravan. Cum era de asteptat, exteriorul noii generatii Astra preia noile elemente definitorii pentru gama, inaugurate cu Insignia – desenul grupurilor optice, linia pavilionului, suprafetele concave de la usi, etc. Si la interior, Astra va avea o serie de elemente preluate de la Insignia, mai ales in ceea ce priveste instrumentarul de bord si consola centrala.

Toate versiunile de caroserie ale noii Astra se bazeaza pe platforma tehnica Delta, cu tractiune fata, dezvoltata de General Motors. Aceasta este folosita si pentru modelele Cruze si  Volt, de la Chevrolet. Sasiul, in cazul Opel, a suferit o serie de modificari, pentru a asigura un comportament dinamic imbunatatit. Numeroasele motorizari vor include si nou bezinar turbo de 1,4 litri si 120 sau 140 CP, al carui cuplu maxim va fi de 175, respectiv 200 Nm. Motorul de intrare in gama va fi unul de 1,4 litri pe benzina, de 90 CP, cu emisii de 120 gr CO2 / km, gratie sistemului Stop & Start.

Noul Opel Astra va fi mai lung cu 15 cm decat vechea generatie, masurand 4,4 metri. Varianta in 5 usi va fi disponibila pe piata europeana la finele acestui an, in vreme ce versiunile GTC si Caravan (Tourer) sunt asteptate la mijlocul anului viitor.

Distribuie acest articol!