Noutati FIAT: Uno se intoarce; Sedici facelift
29.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

FIAT lucreaza la un proiect care prevede revenirea in actualitate a modelului Uno. Desigur, intr-o versiune moderna, asa cum s-a intamplat cu Bravo si 500. Conform informatiilor din presa internationala, noua generatie FIAT Uno este dezvoltata in Brazilia, insa modelul ar putea ajunge si in Europa, o posibila locatie de productie de aici putand fi uzina Zastava din Serbia, de curand achizitionata de FIAT.

Noul model ar urma sa preia platforma tehnica a viitoarei generatii Panda si este prevazut sa apara pe piata sud-americana in cursul anului viitor. In acest moment este destul de greu de spus cum va arata nou FIAT Uno. Una dintre imaginile care circula in prezent pe internet, incercand sa anticipeze viitorul FIAT Uno, este cea alaturata, semnata de designerul Jorge Fernadez, influentata de stilul noului FIAT 500.

Crossoverul Sedici, pe care FIAT il asambleaza intr-o colaborare cu Suzuki (in cazul niponilor, modelul se numeste SX4), va primi anul acesta o operatiune de revizuire. Cele mai vizibile schimbari sunt la partea frontala, care este redesenata.

Cele mai importante noutati ale versiunii facelift sunt, insa, la capitolul motorizare. Un propulsor pe benzina de 1,6 litri si 120 CP va inlocui vechea versiune de 107 CP, iar un agregat diesel de 2,0 litri Multijet 16V turbo de 135 CP va veni in locul celui de 1,9 litri JD de 120 CP. Introducerea noii versiuni pe piata europeana va incepe spre sfarsitul lunii mai.

Distribuie acest articol!