Skoda Octavia RS si Scout facelift - primele imagini oficiale
21.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

Skoda a dat publicitatii primele imagini si informatii referitoare la versiunea revizuita a varfului de gama al modelului Octavia, sportiva RS, precum si a crossoverului Scout. Operatiunea de facelift vine la un an dupa ce modelul compact al constructorului ceh a primit revizuirile obsnuite de la mijlocul carierei. Printre cele mai importante noutati, pe langa retusurile de design, se numara cateva solutii tehnice, precum senzorul de calitate pentru aer, noul sistem Climatronic si sistemul de iluminare.

Octavia RS facelift are partea frontala redesenata, beneficiaza de faruri adaptive si lumina de zi cu tehnologie LED, amplasata in parasoc, sub faruri. Masina este mai usoara cu 20 kg in versiunea pe benzina, respectiv cu 15 kg in varianta diesel. Motoarele sunt Euro 5, 2,0 litri TSI de 200 CP, respectiv 2,0 litri TDI common rail de 170 CP. Sunt propulsoare imprumutate de la vechea generatie Golf GTI (Golf V), de la care Octavia RS a primit, de altfel, si platforma mecanica. Este oferita cu transmisie in 6 trepte, manuala sau DSG (cu dublu ambreaj). Skoda nu a anuntat performantele noii versiuni, insa este de asteptat ca viteza maxima si acceleratia sa fie imbunatatite. Printre noutati se mai numara nuanta Anthracite a caroseriei si jantele cu design Neptune, pe 18 inch. Octavia RS va fi comercializata in continuare in ambele versiuni constructive, sedan si combi.

Versiunea Scout, inaltata si cu protectii specifice pentru caroserie, a fost si ea revizuita stilistic si dispune de tractiune integrala Hadex de generatia a patra, sistem foarte cunoscut la Grupul Volkswagen. Motorizarile sunt Euro 5, de 1,8 litri TSI de 160 CP sau 2,0 litri TDI common rail de 140 CP. Tractiunea este manuala, in 6 trepte, pentru ambele motoare.

Distribuie acest articol!