WRC, Raliul Argentinei: Loeb, 5 din 5!
27.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

Editia din 2009 a Raliului Argentinei a avut un inceput spectaculos, cu sapte schimbari in fruntea clasamentului pe primele 9 probe speciale. Raliul a inceput, joi seara, cu super speciala de pe stadionul din Cordoba, castigata de Sebastien Loeb. Vineri, pe cele 8 probe speciale programate, s-a dat o lupta impresionanta intre Sebastien Loeb, Dani Sordo, Mikko Hirvonen, Jarri-Matti Latvala si Petter Solberg. Dani Sordo a terminat prima zi in postura de lider, urmat de Hirvonen si Loeb, care a pierdut peste 10 secunde dupa ce a oprit motorul de doua ori pe o proba speciala.

Ziua a doua din Raliul Argentinei a fost la dispozitia lui Sebastien Loeb, care a preluat conducerea dupa ce a trecut fara greseala pe clasicele probe El Condor si Mina Clavero. Chiar daca a plecat primul la start, Dani Sordo a terminat ziua pe locul secund. Dupa cele doua zile lungi, de vineri si sambata, echipajele ramase in cursa au avut duminica un program mult mai scurt. Cei 48 kilometri au fost impartiti in patru probe speciale diferite, plus super speciala de pe stadionul din Cordoba. Chiar daca au evoluat mai prudent, Sebastien Loeb si Dani Sordo au terminat Raliul Argentinei pe primele doua pozitii facand spectacol pe stadionul din Cordoba. Dupa ce si-au trecut in cont a 52-a victorie din cariera, Sebastien Loeb si Daniel Elena i-au dedicat Victoria lui Carlos Sainz, care a obtinut in Argentina al 26-lea succes din WRC la volanul unui Citroen Xsara WRC cu Marc Marti in dreapta sa. Dani Sordo a terminat pe locul secund si a urcat pe pozitia a doua si in clasamentul general, cu un punct avans fata de Mikko Hirvonen.

"Acest raliu a dat posibilitatea tuturor celor din echipa sa straluceasca", a spus Olivier Quesnel, directorul Citroen Racing. "Acest raliu este foarte solicitant pentru componentele mecanice, dar cele doua modele C4 WRC au rezistat fara nicio problema.

Raliul Sardiniei, urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, este programat in perioada 22-24 mai 2009.

Raliului Argentinei 2009 – clasament general final:
1. Loeb – Elena (Citroen C4) 3h57’40’’3
2. Sordo – Marti (Citroen C4) +1’13’’1
3. H. Solberg – Menkerud (Ford Focus) +4’04’’1
4. Villagra – Perez Companc (Ford Focus) +5’59’’7
5. Wilson – Martin (Ford Focus) +6’10’’9
6. Latvala – Antilla (Ford Focus) +9’50’’0
7. Ogier – Ingrassia (Citroen C4) +20’55’’1
8. Al Attiyah – Bernacchini (Subaru Impreza) +23’11’’6

Clasament provizoriu constructori:
1. Citroen-Total 82 p.
2. Ford 43 p.
3. Stobart 37 p.

Clasament provizoriu piloti:
1. S. Loeb 50 p.
2. D. Sordo 31 p.
3. M. Hirvonen 30 p.

Distribuie acest articol!