Cel mai puternic si rapid automobil din lume
10.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

Uitati tot ce stiti in materie de recorduri de putere si viteza la automobile! Modelul din imagine promite sa fie cel mai rapid si puternic din lume. Are la baza modelul Mosler MT900 GTR XX, conceput de un constructor american implicat in competitiile GT. Compania calforniana Intense Automotive Design l-a ales pentru The Land Shark, un supercar a carui putere ajunge pana la 2.500 CP, prin supraalimentare cu doua turbocompresoare. Desi versiunea de baza, realizata de Mosler, este foarte usoara, masina a mai pierdut 250 kg, ajungand la doar 861 kg (fara plinurile facute).

Performantele sunt uluitoare: cu plecare de pe loc, ajunge la 100 km/ora in 2,5 secunde, la 240 km/ora in 6,7 secunde si la 400 km/ora in 17,5 secunde! Un ciclu acceleratie-franare de la 0 la 240 km/ora si inapoi la 0 km/ora este efectuat in 8,7 secunde! Viteza de varf este si ea incredibila pentru un vehicul pe patru roti: 491 km/ora!

Masina a fost special realizata pentru a deveni cel mai rapid automobil de serie din lume. In acest sens, anul acesta este prevazuta o tentativa de intrare in Cartea recordurilor. La volan s-ar putea afla chiar multiplul campion mondial de Formula 1, germanul Michael Schumacher.

Distribuie acest articol!