Evora, primul model Lotus, dupa o pauza de 13 ani
05.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

In iunie, primele exemplare ale noului Lotus Evora vor fi livrate clientilor. Noul coupe sport britanic foloseste un motor V6 de 3,5 litri, de provenienta Toyota. Acesta este montat central si dezvolta 276 CP la 6.400 rot/min si 342 Nm la 4.700 rot/min. Tot de la Toyota provine si transmisia manuala, in sase trepte. In viitor, Lotus are in plan si o versiune cu transmisie automata.

In varianta cu transmisie manuala, Lotus anunta pentru Evora un sprint de la 0 la 100 km/ora in circa 5 secunde si o viteza maxima de 260 km/ora. Gratie caroseriei din aluminiu, noul sports coupe de la Lotus pare a fi un model rezonabil, din punct de vedere la consumului: media anuntata de constructor este de doar 8,7 litri/100 km.

Evora are o configuratie de 2+2 locuri, insa va fi disponibila si in varianta cu doar doua locuri, spatiul din spate fiind realocat pentru depozitarea bagajelor. Lotus si-a anuntat intentia de a lansa, in urmatorii ani, alte versiuni ale acestui coupe, incepand cu un cabrio.

Pentru Lotus, Evora este primul model lansat, dupa o pauza de 13 ani. Ultima noutate Lotus a fost Elise, un coupe pe cat de bine desenat, pe atat de spartan. Evora este, insa, in ton cu timpurile sale: are aer conditionat, tapiterie din piele, conexiune iPod si sistem de navigatie.

Distribuie acest articol!