Gemballa Tornado 750 GTS, o supersportiva deghizata in SUV
03.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

Legatura dintre modelul din imagine, denumit Gemballa Tornado 750 GTS, si binecunocutul Porsche Cayenne Turbo este mult mai mica decat pare la prima vedere. Intr-adevar, caroseria este derivata din cea a celebrului SUV Porsche, model din care, ce-i drept,  "se trage" Tornado 750 GTS, insa tehnicienii de la Gemballa au mers mult mai departe, in incercarea de a realiza un model supersport fara compromisuri. Cu o experienta de 25 de ani, firma germana Gemballa Automobiltechnik este una dintre cele mai bine cotate, la nivel mondial, in materie de imbunatatire a performantelor, la modelele Porsche de serie.

Tornado 750 GTS este o noua creatie ce poarta inconfundabila semnatura a lui Uwe Gemballa: caroserie mai agresiva, greutate redusa (cu 250 kg) si motor dopat: 750 CP. Gemballa Tornado GTS va fi realizat intr-o serie limitata de doar 50 de exemplare, la un pret de plecare pe masura: 400.000 de euro!

La caroserie s-au folosit materialele compozite, iar fluxul de aer a fost optimizat, pentru o aerodinamica ameliorata, dar si pentru racirea motorului. In timp ce partea frontala este dominata de prizele suplimentare de aer, spatele retine atentia printr-un difuzor si cele patru tevi de evacuare.

Interventiile asupra motorului V8, a carui cilindree a fost marita pana la 5,0 litri, au ca rezultat o putere de 750 CP la 6.400 rot/min si un cuplu maxim de 1.050 Nm la 3.200 rot/min. Cu acest propulsor si cu tractiune integrala, Tornado 750 GTS accelereaza de la 0 la 100 km/ora in 4,3 secunde si atinge o viteza de varf de peste 300 km/ora. Suspensia este reglabila, jantele pe 22 inch sunt din aliaj ultrausor, iar discurile de frana au fost supradimensionate – toate acestea, pentru a face fata imensei puteri de sub capota.

Interiorul este, ca de obicei la modelele Gemballa, dominat de lux si sportivitate: patru scaune sport individuale, piele de calitate superioara in combinatie cu aluminiu sau fibra de carbon, display care afiseaza parametrii de performanta, sistem performant de entertainment.

Distribuie acest articol!