O fuziune anticipata: Porsche - Volkswagen
07.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

Familiile Porsche si Piech s-au reunit, ieri, la Salzburg, pentru a decide daca Porsche AG, companie proprietate a acestora, va fi vanduta Grupului Volkswagen. Decizia urma sa fie luata in incercarea de a reduce datoriile acumulate in ultimul timp. Acestea se cifrau la 16,2 miliarde de euro, la inceputul acestui an, mare parte cauzate de cumpararea de actiuni la Volkswagen.

Cele doua familii, ale descendentilor celebrului Ferdinand Porsche, controleaza jumatate din actiunile Porsche. In ultimii ani, compania si-a crescut participatia la Grupul Volkswagen, considerat principalul sau furnizor, pentru a proteja legaturile cu acesta.

Inaintea acestei intalniri circulau informatii conform carora firma Porsche AG si reteaua de dealeri din estul Europei ar urma sa fie vandute celui mai mare producator auto european sau ca Volkswagen ar putea cumpara operatiunile de productie Porsche.

Dupa intalnirea de ieri, cele doua grupuri au dat publicitatii un comunicat laconic, prin care anunta decizia de fuzionare. Volkswagen si Porsche vor forma, astfel, un gigant compus din nu mai putin de 10 marci auto. Va fi “un grup auto integrat”, in care fiecare brand isii va mentine independenta. In comunicat se mai precizeaza ca “in urmatoarele patru saptamani, un grup de lucru comun ai caror membri vor veni de la Volkswagen si Porsche, se va consulta intens cu regiunea Saxoniei de Jos (care detine 20% din Grupul Volkswagen – n.n.) si cu forta de munca de la ambele companii, pentru a pregati baza viitoarei structuri organizatorice”.

Distribuie acest articol!