Primul macadam din 2009, in campionatul intern de raliuri
20.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

In perioada 22-24 mai, Federatia Romana de Automobilism Sportiv programeaza cea de-a treia etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2009, Raliul Iasului. Prima etapa de macadam din actualul sezon competitional anunta la start peste 50 de echipaje, ce vor alerga pe 347,71 de kilometri, din care peste 32% (114 km) o reprezinta lungimea probelor speciale.

Aflati in momentul de fata pe aceeasi pozitie a clasamenului general al CNR Dunlop 2009, Gergo Szabo (foto), castigatorul etapei banatene, si Valentin Porcisteanu, primul clasat in debutul actualului sezon de raliuri, sunt primii inscrisi in disputa celei de-a treia etape a CNRD 2009. Nu lipsesc insa de la startul competitiei Tempestini, Girtofan – insotit din nou de copilotul sau fidel Adrian Berghea -, Marisca sau David, iar printre suprizele etapei se numara prezenta la linia de start a campionului Grupei H din 2007, Gunther Graef, revenit in competitie dupa o absenta de un an. La startul etapei, printre numele inscrise in concurs se afla si cel al lui Alex Bruschetta, sportiv cu rezultate deosebite in campionatul Italiei, in campionatul european si WRC.

Daca anul trecut etapa ieseana a campionatului intern de raliuri incheia sezonul, dupa un parcurs fara probleme al finlandezului Miettinen, cu o noua victorie finlandeza, cea a lui Tapio Laukkanen, in acest an ea va deschide seria probelor de macadam si disputa propriu-zisa in lupta pentru titlu. Cu un traseu deosebit, desfasurat pe 9 probe speciale, Raliul Iasului debuteaza oficial vineri, 22 mai, la orele 17,00, de pe bulevardul Stefan cel Mare, din fata primariei metropolei iesene. Prima zi de concurs rezerva celor prezenti la eveniment un spectacol deosebit in SuperSpeciala etapei de la Rapa Galbena. Pentru sambata sunt rezervate probele speciale Tacuta (doua treceri), Dobrovat (doua treceri), Poieni (doua treceri), Popesti si Voinesti. Sosirea oficiala a echipajelor este programata sambata, la orele 18,38, pe bulevardul Stefan cel Mare, in fata primariei, in timp ce festivitatea de premiere a castigatorilor etapei va avea loc in nocturna, in fata Hotelului Unirea din centrul orasului.

In momentul de fata, echipajele inscrise se pregatesc pentru sesiunea de teste cu traseu inchis, ShakeDown, pentru ultimele setari ale materialului de concurs. Inaintea etapei iesene, primele cinci pozitii ale clasamentului general (N+A) al Campionatului National de Raliuri Dunlop 2009 sunt ocupate dupa cum urmeaza:
1. Valentin Porcisteanu – Dan Dobre (Mitsubishi Evo 9) 18 p.
2. Gergo Szabo – Zoltan Kohler (Mitsubishi Evo 9 ) 18 p.
3. Marco Tempestini – Dorin Pulpea (Peugeot 2007 S2000) 11 p.
4. Manu Mihalache – Janos Soos (Mitsubishi Evo 9) 6 p.
5. Dan Gartofan – Adrian Berghea (Subaru Impreza N12) 5 p.

Distribuie acest articol!