Programul Rabla 2009: UPDATE etapa a doua
30.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

Conform ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, cea de-a doua etapa a Programului Rabla 2009 va incepe in jurul datei de 15 iunie si va avea doua noutati. Astfel, vor fi introduse autoutilitarele usoare (pana la 3,5 tone) si o persoana va putea achizitiona oricate autoturisme doreste.Prin urmare, numarul de masini care pot fi achizitionate de o persoana nu mai este limitat la una singura, cu conditia sa se inscrie in datele programului. Noutatile urmeaza sa fie discutate in sedinta de Guvern de miercuri, 3 iunie, prin modificarea Ordonantei de urgenta nr. 217.

In privinta introducerii persoanelor juridice in Programul Rabla, acest lucru se va intampla abia in etapa a treia, care va demara in septembrie. Nemirschi a precizat ca urmeaza sa se faca o alocare de 10.000 pentru persoanele juridice, diminuand la 50.000 cota pentru persoanele fizice.Din cei 5 ani de cand se deruleaza Programului Rabla, 2009 este cel mai slab. Astfel, in prima etapa din acest an nu s-au ocupat nici 60% din cele 20.000 de locuri alocate. Vanzarile primei etape totalizeaza doar circa 11.500 de automobile.

UPDATE 2 iunie 2009: Intr-un comunicat de presa, Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat ca 134 de producatori, importatori de autoturisme si distribuitori autorizati ai acestora au fost validati azi pentru etapa a doua a Programului de stimulare a innoirii parcului auto national, cunoscut si sub denumirea de Programul Rabla.

Aceasta noua etapa se va desfasura in perioada 1 iunie – 31 august 2009. Un numar de 27.936 de autoturisme vor fi disponibile pentru etapa a doua acestui program, suma totala alocata de Fondul pentru Mediu fiind de 106.156.800 lei. In etapa a doua au ramas in program numai producatorii, importatorii de autoturisme si reprezentantii autorizati ai acestora, care au utilizat cel putin 80% din suma contractata anterior.

In alta ordine de idei, agentii economici vor putea si ei sa-si schimbe masinile mai vechi de 10 ani cu unele noi, abia in cea de-a treia etape a Programului Rabla 209, care va demara la 1 septembrie, dupa adoptarea unei scheme de ajutor de stat pe trei ani. Prima de casare pentru persoanele juridice va fi de 3.800 lei, la fel ca pentru persoanele fizice.

Listele producatorilor, importatorilor autorizati de autoturisme si distribuitorii autorizati ai acestora, precum si lista agentilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz se gasesc atasate la acest articol.

Fisiere atasate

Lista_colectori_etapa_2
Lista_producatori_importatori_distribuitori_etapa_2

Distribuie acest articol!