Vanzarile de hibrizi vor exploda in urmatorul deceniu
30.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

Conform unui studiu realizat de analisti auto ai bancii JP Morgan, piata automobilelor cu propulsie hibrida va exploda in urmatorul deceniu. Reprezentand in prezent o parte infima din totalul vanzarilor de masini noi, hibrizii isi vor schimba radical statutul mai repede decat ne asteptam, conform previziunilor.

Argumentele acestei cresteri sunt, in principal, criza economica si pretul carburantilor. Un alt stimulent il va reprezenta legislatia din SUA si UE, tot mai restrictiva in privinta emisiilor de CO2. In 2008, doar 0,7% din piata auto globala au reprezentat-o automobilele cu propulsie hibrida, care au totalizat 480.000 de unitati. Unii constructori sunt inca reticienti la ideea dezvoltarii de modele hibride, invocand costurile de fabricatie prea mari, insa aceste costuri ar urma sa se diminueze, reducerea provenind in special de la pretul bateriilor.

Studiul mai arata ca, pana in 2020, unu din cinci automobile va fi hibrid, pe piata din SUA. Pe plan mondial, hibrizii vor avea o cota de 13,3% din totalul vanzarilor auto. Pana in 2020, costul unui sistem hibrid (baterii, motor si electronica) se va reduce, in medie, de la 5.667 dolari, cat este astazi, la doar 1.890 dolari.

Distribuie acest articol!