Cygnet, primul mini de la Aston Martin
30.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Nu este o gluma! Imaginea alaturata prezinta un grup de specialisti de la Aston Martin lucrand la crearea machetei la scara 1:1 a viitorului model mini care va fi lansat de constructorul britanic.

Se numeste Cygnet si isi va face aparitia la finele anului viitor, la un pret de plecare estimat intre 25.000 si 30.000 de euro. Minusculul Aston Martin Cygnet este, la baza, o Toyota iQ si va putea fi achizitionat doar de catre cei care detin sau vor achizitiona un Aston Martin "adevarat". Conform unor surse, Cygnet ar putea fi oferit drept bonus, la achizitionarea unui Aston.

Reprezentantii Aston Martin spun ca Cygnet va avea un design inteligent si va fi un city car perfect. Constructorul nu a furnizat niciun fel de detaliu tehnic, rezumandu-se deocamdata la publicarea imaginii alaturate. S-ar putea ca motorul sa fie acelasi de pe iQ, de 1,33 litri, in 4 cilindri, de 100 CP si 125 Nm. Toyota va asambla platforma mecanica in Japonia, de unde o va expedia in Marea Britanie, la fabrica Aston Martin de la Gaydon, unde masina va fi carosata si finisata.

Va fi interesant de vazut cum vor reusi cei de la Aston Martin sa transpuna limbajul de design al marcii la acest supermini. In mod cert, cele mai fericite vor fi sotiile celor care detin deja sau isi vor cumpara un Aston DBS, DB9 sau Vantage. Ele vor fi principalele beneficiare ale acestui "bonus", ideal pentru… shopping si parcari fara batai de cap.

Foto: Aston Martin

Distribuie acest articol!