Ferrari F450, mult mai complex decat F430
23.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Conform presei internationale de specialitate, viitorul Ferrari F450 va fi mult mai tehnologizat decat predecesorul sau, F430. In mare parte, noutatile acestui model, care va fi propulsat de un motor V8, sunt preluate direct din programele Ferrari de curse, din Formula 1 si intrecerile de anduranta.

Structura din aluminiu va fi mai rigida, iar printre elementele cu pedigree sportiv se regasesc radiatoarele, cutia de viteze cu dublu ambreaj (existenta deja pe California), gestiunea electronica a transmisiei si controlul tractiunii. Conform unor surse, F450 va avea si o versiune cu propulsie hibrida, care urmeaza sa fie dezvaluita la urmatoarea editie a Salonului Auto de la Los Angeles.

Lansarea noului Ferrari F450 a fost prevazuta initial pentru septembrie 2009, insa se pare ca aceasta data nu va fi respectata, avand in vedere ca cei de la Pininfarina trebuie sa rezolve cateva probleme de aerodinamica, semnalate la testele cu prototipurile modelului. In fine, F450 nu va avea o versiune cabrio, cel putin la inceput, asta si pentru a-i lasa loc liber pe piata “surorii” California.

Distribuie acest articol!